Dudak Estetiği

Doğal Dudak Dolgusu

Dudak dolgusu veya daha geniş anlamıyla dudak estetiği son yıllarda çok ilgi görmeye başladı. Bunun ispatını aşağıdaki dudak dolgusu hakkındaki aramaları gösteren google trends resminden de görebilirsiniz.Önceden rujlar ile kalın gösterilmeye çalışılan dudaklar, yeni çıkan bir takım dudak dolgunlaştırıcı maddeler ile daha kalıcı çözümlere kavuştu. Dudak dolgusu fiyatları ise giderek daha çok insanın ödeyebileceği boyutlara geldi. Dudak dolgunlaştırma isteyen kadınların çoğu doğal dudak dolgusu arayışına girdiler. Dudağa yağ enjeksiyonu bize en çok sorulan yöntem. Ben dudakta yağ enjeksiyonunu seçili vakalar haricinde pek tercih etmiyorum. Dolgu maddelerinin içindeki hyaluronik asit zaten vücutta var olan bir madde olduğu için doğal kabul edilebilir.

Bir çoğumuzun yüzü ile ilgili en rahatsız olduğu estetik sıkıntı bence dudak çevresindeki çizgiler, bilhassa da üst dudaktakiler. Özellikle kuru cildi olan, sigara çok tüketen kişilerde daha çok gördüğümüz bu durum, kadını ruj sürmekten soğutur doğrusu. Rujun bu çizgilerin içine kaçması çizgileri daha belirgin hale getirir. Ruj makyajın ve dudak estetiğinin bence en önemli parçası. Renklenen dudaklar ile yüzümüz daha sağlıklı görünür, elbisemizin rengi ile uyumu tamamlar. Bundan neden mahrum kalalım ki.

Gelelim bu çizgiler için yaptığımız dudak estetiği yöntemlerine. Dudağın büzülmesi ile belirginleşen bu çizgiler belli bir süre sonra dudak istirahat halindeyken bile belirgin görünür. Çizgiler çok ince ise ve el ile iki yana çekilerek düzeltilebiliyorsa, botoks ile büyük oranda düzelirler. Fakat dudakta botoks herkesin uyum sağlayabildiği bir uygulama değildir. Dudak hareketleri de kısmen etkilenebildiğinden uyum zordur. Bu nedenle bazı hastalarım dışında çok tercih ettiğim bir yöntem değil.

Dudak Dolgunlaştırma

Çizgiler istirahat halinde belirgin ve el ile iki yana çekince düzeltilemiyorsa ince dolgular ile dudak doldurma yöntemi tercih edilebilir. Bu dolgular genellikle istediğim dudak estetiğietkisini tam veremiyordu. Çünkü dudak hareketli bir bölge çizgi içinde sabit duracak bir dolgu dudak şekli ile uyumlu olmuyor. Az yapınca çukuru kapatmak zor oluyor. Çok yapınca da dudak görüntüsü hoş olmuyor. Dolgu dudak, ördek dudağı gibi duruyor. Doğal dudak yapısı oluşmuyor. Dolgu firmaları sonunda imdadımıza yetiştiler. Hareketle esneyebilen dudak dolguları ürettiler. Dudak çizgilerinin düzeltilmesinde bu dolgular biçilmiş kaftan. Hem doğal dudak görünümü bozulmuyor hem de dudak hareketleri esnasında rahatsızlık hissedilmiyor.

Bir de ağız çevresi derisi oldukça kalın olan hastalar var. Onlarda bu çizgiler o kadar derin ki doldur doldur dolmazlar. Bu durumda deriyi inceltme işlemlerinden fayda görebiliriz ancak. Dudak bölgesinin kimyasal ya da mekanik olarak inceltilmesi derin dudak çizgilerinin dolgu ile doldurulmasına imkan sağlar. Mekanik dudak derisi inceltilmesi yani tabiri caiz ise zımpara, daha çok tercih ettiğim bir yöntem. Çünkü iyileşme süreci daha az. Yan etkisi daha az. Ancak mutlaka kış aylarında yapılmalı ve kış da olsa güneşten sıkı korunulmalıdır. İncelmiş dudak derisinde kalan çukur kısımları elastik dudak dolgusu ile doldurmak kolay olur. Böylece bu kişilerde kadın dudağının süsü rengârenk rujlara kavuşmuş olurlar. Dudak estetiği tamamlanmış olur.

Leave A Reply